Bananpannkakor

När frukosten ska vara lite extra festlig, prova dessa bananpannkakor. Denna är vår favorit, de mättar bra och håller blodsockret stabilt. Du kan såklart även göra dem som en efterrätt.

Du behöver

1 mogen banan
5 ägg
1 dl fettreducerat mandelmjöl
1 dl vatten
1 krm salt
Kokosolja till stekning

Ev. chokladsås:
1 tsk yaconsirap eller kokospalmsirap
1 msk kokosolja, smält
2 droppar god stevia
1 tsk rå kakao

Så gör du

Mosa bananen ordentligt med en gaffel. Rör ihop äggen med banan, mandelmjöl, vatten och salt och vispa ordentligt.

Stek pannkakorna på pannan i kokosolja. Jag föredrar att göra dem som små, knubbiga amerikanska pannkakor, men de passar också som vanliga pannkakor.

Chokladsås:
Förbered chokladsåsen genom att blanda ihop yaconsirap eller kokospalmsirap, smält kokosolja, stevia och rå kakao.

Servera pannkakorna med färsk frukt eller glass och chokladsås.

Foto: Camilla Hey