Glutenfritt bananbröd

Nästan för god för att vara sant. Med massor av läckra ingredienser. Med chokladöverdrag - och voila, du har en smarrig tårta / efterrätt.

1 bröd

Du behöver

100 gram mandlar eller mandelmjöl
50 gram kokosflingor (Kan ersättas av pulp från juice, ex. morot)
3 ägg
3-4 mogna bananer
1 dl. smält smör eller kokosolja
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
Ev. 1 msk. kokospalmsocker eller honung
Ev. marine kollagen - ex 5 msk
2 tsk. bakpulver                                            
En liten smula salt


Gör såhär

Mosa de mogna bananerna noggrant i en skål. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Vispa bananen tillsammans med kokosoljan eller smöret och äggen ordentligt. Vänd det torra tillsammans med det våta och rör om ordentligt och häll den färdiga degen i en smord form.

Baka kakan i ugnen i ca. 50 min-1 timme vid ca. 180 grader tills den får en solid skorpa och blir gyllene. (Använd ev. en gaffel för att se om degen klibbar, gör den det så är den inte färdig än). Baktiden beror på formens storlek. Låt banankakan vila. Den är extra smarrig dagen efter.
Gudinnetips: Täck kakan med smält choklad och du har en trollat fram en smarrig efterrätt.