Vitare tänder - utan skarp kemi

Och utan tom plånbok. Här får du mina 3 bästa tips för vitare och friskare tänder – helt naturliga!

"Hur du håller dina tänder vita, Carolina. Bleker du dem?"


- är en av de frågor vi fick allra mest efter att jag (Carolina) deltog i danska Løvens Hule (motsvarigheten till svenska Draknästet).

Bara för att vara tydlig. Jag har aldrig blekt mina tänder och kommer inte att göra det heller...

Men jag vill verkligen dela med mig av hur jag håller mina tänder vita.

Men först måste vi prata om något viktigt när det kommer till tänder.

Nämligen näring. Det är generellt mycket fokus på hur vi kan göra våra tänder vitare och snyggare utifrån. Och väldigt lite fokus på hur mycket det har att göra mycket med hur kroppen mår och hur välnärd den är. Inklusive hur mycket socker som finns i din kost. Det är viktigt eftersom socker påverkar dina tänder – både utifrån och inifrån.

Eftersom:

Våra tänder hämtar näring från kroppen via tandrötterna och ju bättre och mer näringsämnen som finns desto friskare tänder. Och friska tänder kommer alltid att vara tänder med snyggare yta, glans osv.

Det är SÅ viktigt att komma ihåg eftersom vi generellt sett är väldigt fokuserade på vad vi kan 'fixa' med utifrån.

När det är sagt så är det helt ok att ha "quick fixes" också - jag har dem själv, och det är de jag delar med mig av nedan.

Här kommer 3 små hjälpmedel för vita tänder

1. Tandkräm som bleker försiktigt

Flourfri tandkräm med kol från ek. En klar favorit–men varför? För det fungerar otroligt snabbt, effektivt och är samtidigt skonsamt för tänderna. den skummar och smakar gott.

Den kan ersätta vanlig tandkräm och du kan använda den varje dag., morgon och kväll.

Beställ tandkräm här

 

2. Använd en tandborste med Jon-effekt.

Jag älskar min eltandborste eftersom den kan något mycket speciellt. Den är nämligen en hybrid mellan en sonisk och jonisk eltandborste.


En sonisk tandborste borstar tänderna med en mycket snabb vibration (upp till 31 000 borstningar per minut) vilket effektivt bryter ner biofilm på och mellan tänderna.

El-tandborsten är även jonisk. När du använder en jon-tandborste så skapas negativt laddade joner som håller bakterier borta och skyddar tänderna långvarit mot bakterieangrepp och plack.

Kombinationen av sonisk och jonisk tanborstning är unik och vi är super stolta över att kunne erbjuda ION-Sei eltanborste i färgerna DayWhite, LakeBlue, Moon Grey och SakuraPink

3. Få renare mun och reducera dålig andedräkt

Köp en gång, använd den resten av ditt liv!
Har du testat en tungskrapa och sett hur mycket bakterier och slaggprodukter som kan sitta på tungan?

Om inte så  måste du verkligen prova!

På natten utsöndrar vi slaggprodukter via andning. Det ger en beläggning som du med stor fördel kan 'skrapa' bort.

Många av de bakterier som påverkar miljön i munnen (och därmed tänderna) kommer från tungan, därför är en tungskrapa det mest effektiva 'verktyget' jag känner till för att minska dålig andedräkt och optimera munnens miljö.

Beställ tungskrapa här


 

4. Minska intag av...

För att uppnå vitare tänder kan du även överväga om något av det du äter eller dricker missfärgar dina tänder – och sedan minska intag av detta. T ex kaffe, rött vin, svart te, lakrits m.m. Det är individuellt hur missfärgade tänderna kan bli av kaffe etc.