Varför probiotisk rengöring?

Probiotika är kända för många av oss i form av mjölksyrabakterier, som har en riktigt bra effekt på balansen i tarmfloran och matsmältningen. Danske Byoms har utvecklat produkter baserade på dessa bakterier, som används i effektiva, naturliga probiotiska deodoriserande medel och tvättmedel. Med detta kan vi skapa en miljö med hälsa och hållbarhet i fokus, vilket också är till nytta för oss och vår omgivning.

Probiotika är levande bra bakterier som förökar sig och erövrar utrymmet för de dåliga bakterierna, vilket kan orsakas av dålig lukt (från t.ex. svett, urin, kräk etc.) eller sjukdomsframkallande bakterier (salmonella, E.coli, Campylobacter och andra )..). På teknisk språk kallas "konkurrenshämning".

Beställ probiotisk tvätt- och rengöringsprodukter här

Så fungerar probiotisk rengöring

Byoms Probiotika återställer den naturliga mikrobiologiska balansen, skapar en mikrobiologisk miljö som är till nytta för människor, som skyddar oss från spridningen av skadliga bakterier och garanterar upp till 8 dagars skydd eftersom de goda bakterierna multiplicerar i upp till 8 dagar.

Efter att ha applicerats på kläder eller ytor genom probiotiska rengöringsmedel visar de goda bakterierna omedelbar handling: Via en speciell inkapslingsteknik kommer probiotika till liv och börjar reproducera omedelbart, och inom en timme täcker de goda bakterierna hela ytan och ger inget utrymme för andra mikroorganismer (t.ex. patogena / patogena bakterier),
via konkurrenshämning.

Probiotisk Rengøring

Tar bort dålig lukt helt naturligt
Precis som probiotiska kosttillskott håller magen i balans, håller de goda bakterierna i Byoms produkter balansen i ditt hem, dina kläder, din bil, din sportväska etc. Byoms probiotiska produkter är effektiva mot lukt, fett och smuts, men vårdar samtidigt våra barn och planeten.

Beställ probiotisk tvätt- och rengöringsprodukter här

Rengöring med probiotika
När du rengör med produkter som innehåller probiotika sprids de goda bakterierna på ytorna och startar en kamp mot de dåliga bakterierna. De goda bakterierna älskar smuts och svett och växer snabbt och tar platsen för de dåliga bakterierna, även kallade konkurrerande hämning. Den aktiva probiotiska bakteriekulturen rengörs djupt under ytan genom biofilmen.

Hållbarhet
Byoms tänker hållbarhet hela vägen. Vi bör alla bli bättre på att spara vatten. Byoms tvättmedel, golvrengörare och diskmedel är superkoncentrerade och därför i mindre flaskor än vanligt, vilket innebär minskad transport av vatten.

Byoms kännetecknar hållbarhet. De består av noggrant utvalda naturliga och ekologiska ingredienser. Fri från farliga kemikalier, parabener och helt utan konserveringsmedel. Endast allergifria dofter har använts, men majoriteten av produkterna är helt utan tillsatt doft.

Produkterna har inte testats på djur. De är alla testade och godkända av hudläkare och allergologer.

Förpackningen är 100% återvinningsbara PET-flaskor.

Beställ probiotisk tvätt- och rengöringsprodukter här

Vetenskapligt bevisat
Antalet sjukhusinfektioner har minskat signifikant efter användning av probiotiska rengöringsmedel, enligt en stor vetenskaplig studie. Studier utförda av det italienska universitetet i Ferrara på sjukhuset i Santa Anne di Ferrara "Testning av biostabiliserande medel med probiotiska produkter för sjukhusrengöring och sanitet" visar att användningen av probiotiska rengöringsmedel minskar patogena bakterier (sjukdomsframkallande bakterier) med 70- 80% jämfört med användningen av konventionella desinfektionsmedel.

Resultaten bekräftar att användningen av probiotika vid rengöringen leder till en allmän minskning av antalet patogena bakterier jämfört med traditionella metoder - de kan konkurrera effektivt med dåliga bakterier, vilket ger ett långvarigt skydd. Efter två månaders användning av probiotiska rengöringsmedel har det visat en signifikant minskning av patogena mikrober jämfört med platser som har behandlats med konventionella aggressiva kemikalier. I de flesta fall minskar populationen av patogena mikroorganismer med nästan 90% och den genomsnittliga totala patogenreduktionen jämfört med traditionella desinfektionsmedel är över 70-80%.

Beställ probiotisk tvätt- och rengöringsprodukter här

Källa: https://www.paulheatrecovery.co.uk/wp-content/uploads/2019/03/University-of-Ferrara-Probiotic-cleaning-in-Hospital-Wards.pdf

Trial of probiotic effectiveness vs E. coli
Geneius Labs, the United Kingdom.

The trial has shown that a surface treated with probiotics provides up to 8 days of protection against the reproduction of E. coli bacteria


Om du vill veta mer:
2018 Publication 326688079: Efficient removal of hospital pathogens
https://www.paulheatrecovery.co.uk/wp-content/uploads/2019/03/University-of-Ferrara-Probiotic-cleaning-in-Hospital-Wards.pdf
Forum, Helle. 2018. Probiotika: En guide till dina goda bakterier. People ́s Press ISBN 8772004797

Alla Byoms deodoriseringsmedel och tvättmedel finns här