Vårda hudens syramantel med pH Solution

Vad är egentligen hudens syramantel och hur vårdar du hudens syramantel bäst? Jag har djupdykt lite i hudens viktiga syramantel och vill precentera en produkt som du kommer att älska!

Syramanteln är hudens eget skydd mot utifrånkommande angrepp från mikroorganismer, svamp etc. Manteln består av bl.a fettsyror, mjölksyror och salt och finns över hela huden, även i hårbotten. Den hjälper huden att bevara dess svagt sura pH-värdet på ca. 5. 

Hudens pH spelar en avgörande roll för hudens tillstånd, utseende och hälsa.
Vatten, tvål och kemikalier kan göra hudens pH mer alkalisk vilket kan leda till torr, sårbar, fet / akne-benägen eller irriterad hud. Många hudproblem har sitt ursprung i en skadad syramantel. Vetenskapliga studier dokumenterar vikten av ett stabiliserat pH-värde i samband med sårläkning, liksom vid hudsjukdomar och allmänna dermatologiska hudsjukdomar som seborrheisk dermatit, psoriasis, rosacea, eksem och akne.


Ett vanligt bad påverkar alltså hudens pH vilket stör hudens skyddande syramantel och beroende på ålder, kön och hudtyp kan det ta många timmar innan det optimala pH-värdet återställs i huden.  Ett tecken på att syramanteln är påverkad är när huden känns torr och stram efter dusch. Vid ung ålder så återfår huden sin syramantel relativt fort men det går långsammare med åldern.

Hudens syramantel störs även av frekvent handtvätt, rengöringsprodukter, behandlingar med syror, peeling och bad i swimminpool.

När syramanteln ständigt påverkas så kan det till slut påverka hudens allmänna motståndskraft och påskynda åldrande. När du vårdar din syramantel så bibehåller du däremot hudens naturliga processer och huden hålls fuktig och smidig.

Syramanteln är alltså grunden till en frisk och strålande hud. Och du passar bäst på manteln genom att undvika frekvent tvätt av hud och hår samt att undvika skarpa rengöringsmedel, eller att använda handskar.

Vi kommer dock inte ifrån att vi ska tvätta oss och särskilt våra händer kan vara extra utsatta med hantvätt och sprit. Därför har vi valt att ta in HERO pH Solution från Karmameju. HERO stabiliserar pH-värdet på hudens yta till det ideala - en avgörande faktor för förbättrad, stark och frisk hud. För alla hudtyper, till ansikte, kropp och hårbotten.

HERO är en klar serumliknande vätska som appliceras som det första steget i din hudvårdsrutin och efter behov under dagen. Används på ren hud och kan användas i hårbotten vid klåda och obehag i hårbotten.

Personligen upplever jag att huden håller superbra på fukt när jag använder HERO och en av våra kunder säger "Jag tycker att den är superbra. Har totalförändrat min hud."

Det är alltså en produkt som verkligen lever upp till sitt namn HERO ;-)

Har du frågor om HERO eller om syramanteln? Tveka inte att skriva till mig direkt på hej@greengoddess.se

HERO finns i travelsize, 200 ml eller 400 ml.