N’ice Cream tips och tricks

Sunda N’ice Creams - kom igång enkelt

Det är superlätt att göra vackre och goda N’ice Creams.

För inspirerande recept på sund glass. Hämta vår gratis E-Bok med 21 recept på Nice Cream här!

 

N’ice Cream tips och tricks

Här får du våra bästa tips så att du möjligtvis undviker att göra de samma felen som vi gjort :-) Det är så lätt att göra egen N’ice Cream och med följande tips och rekommendationer blir det ännu lättare. Vi delar det viktigaste här.

1) Använd grönsaker i dina N’ice Creams

Man kan faktisk smyga ner rätt stora mängder grönsaker i sin N’ice Cream – utan att någon märker det. Se bara detta recept med spenat.

2) Ät glass till frukost eller som en hälsosam snack

Ät Nice Creams till frukost eller mellanmål. Om du är flitig till att göra dem och att frysa smoothierester ned så har du nästan alltid glass i frysen.

3) För att minska sötsug

Vi har nog alla sötsug då och då. Ibland har man bara lust till något sött. Och då är N’ice Cream genialt! De stillar sötsug utan att skicka ditt blodsocker högt upp bland molnen.

4) Använd hälsosammare sött

Kokosnektar är en genial källa att söta med då det inte påverkar blodsockret så enormt som vanligt socker.

5) Känner du till lechitin granulat?

Lechitin-granulat är en magisk ingrediens- speciellt när det gäller N’ice Cream. Det ger glassen en krämig konsistens, vilket såklart gör glassen extra läcker att äta. Lecithin används oftast av veganer som vill undvika ägg, men det är supersmart och hälsosamt - även om du inte är vegan. Du kan alltid ersätta äggulor med några matskedar lechitin granulat. Kom ihåg att ismassan måste mixas för att lösa upp lecitinkorn. Köp lecitingranulat i gudinnebutiken

6) Investera i glassformar utan s*it

Vi kan inte rekommendera det ofta nog; Köp glassformar av hög kvalitet till din glass. De allra flesta formar är fyllda med skräp som du inte ens vill känna till ... Bra formar är värda pengarna. De är fria från pba, lätta att rengöra, superlätta att få ur glassen ur. Se formarna vi använder själva och kan stå innanför här

7) Pimp up!

Pynta din N’ice Cream med crumbles, dusts och smält choklad. Om du itne orkar göra chokladöverdrag från botten så smält bara en god chokladkaka- utan för mkt socker.

  8) Ta dig tid

Det går supersnabbt att göra N’ice Cream. Men ge dig själv gåvan att skapa en mysig stund i köket - kanske med dina barn - lägg tid och närvaro i det. Barn älskar att göra glass. Glädjen av förväntan bör aldrig underskattas.

9) Extra krämig glass

Ha gärna cashewnötter i din N’ice Cream. Så blir den extra krämig.

10) Lek med kryddor

Det är faktiskt väldigt spännande att göra N’ice Cream och experimentera med olika smaker, kanel, ingefära, lakrits, kardemumma, etc. Lek med smakerna och upptäck nya favoriter. Prova till exempel detta recept, som bjuder på massor av läckra kryddor, såsom mald ingefära.

11) Frys ner mogna bananer

Frys ned övermogna bananer -utan skal- så har du alltid råvaror till hands när glassuget kallar.

12) Spara rester

När du gör en smoothie eller juice, spara resterna och frys dem i glassformar. På sådant sätt har du alltid kall snacks i frysen - och ja, du bidrar också positivt till att minska matsvinnet. Och det gillar vi :-)

13) Sist – men inte minst… Kom ihåg pinnarna!

Det misstag vi har jag själv gjort ett par gånger. Att glömma att sätta i pinnarna... Som tur är går det att äta glassen ändå direkt på tallriken som en liten trevlig glassdessert.