Negativa joner är geniala

Graceful-ageing med negativa joner

Vad är det med joner som gör dem så geniala? I denna artikel förklarar jag varför negativa joner är så bra för din kropp och varför de är naturens svar på "graciöst åldrande".

Negativa joner är geniala

Ett av våra bästa skönhetstrick är torrborstning med en jonborste. Det avgiftar, ger mer energi och ökar lymfflödet - och det minskar apelsinhud. Inte minst så ger det en härlig och lyxig känsla i kroppen efteråt.

Varför?

Eftersom det förser kroppen med negativa joner.

Det kan verka abstrakt och svårt att förstå varför joner är fantastiska för vår kropp, och vad det här med negativa joner på huden verkligen är för någonting.

Det ska du få veta nu...


Joner skapar elektrisk energi i kroppen. Och det är de negativa jonerna som är viktiga. Negativa joner skapas av friktion - ofta friktion mellan luft och vatten. Får du ofta en massa bra ideer när du står i duschen? Det är de negativa jonerna som spelar in. Detsamma gäller den upplyftande känslan efter ett dopp i havet och den nästan barnsliga glädjen när man går barfota på stranden eller i skogen. Eller när vi bara känner oss totalt återställda efter en promenad i skogen där vi har inhalerat mycket nytt syre. De negativt laddade joner som finns i luften vi andas in i vattnet vi dricker är fantastiska för vår hälsa och välbefinnande.

Den sköna känslan i kroppen beror på tusentals negativa joner som påverkar kroppens biokemi. Negativa joner är naturens svar på "graciöst åldrande". De ger kroppen en extra mängd elektroner, så den är redo att neutralisera den dagliga attacken av fria radikaler. För många fria radikaler motsvarar oxidativ stress, inflammation och för tidig åldrande av kropp och hud.

Positiva joner är - trots namnet - inte bra för oss. Och vi är omgivna av dem varje dag. De produceras främst av mobiltelefoner, datorskärmar och elektronik med WiFi och Bluetooth och samlas på platser där luften är tung - t.ex. dåligt inomhusklimat, i damm etc. På kontor utan fönster, på TV-skärmar och framför datorskärmar. Det är inte svårt att föreställa sig hur ohälsosamt det verkligen är för oss människor - och de stjäl vår energi.

Vad kan du göra?

Du kan göra mycket själv för att kompensera effekterna av positiva joner - och uppnå många fördelar med det:

jon kropssborste – vilket ger fast hud och mer energi, ökar blodcirkulationen, minskar apelsinhud och ger effektiv cellförnyelse och större lymfflöde = bättre avgiftning av hela kroppen. Och det tar bara 2-5 minuter. per dag för att borsta hela kroppen. Läs mer och beställ borsten här

jon hårborste – hälsosam hårrbotten och blankt hår. Läs mer och beställ borsten här