Nice Cream– gör egen glass utan socker och mjölkprotein

Nice Cream är svaret på smarrig glass utan grädde och vanligt socker. Vi älskar ju att göra sund mat oemotståndligt god och gärna utan raffinerat socker och mejeriprodukter. Ja – så mycket att vi har skrivit en hel bok med recept på färgsprakande och syndigt god glass utan tillsatt socker och mjölkprotein.

Glass som är så sund att den går att äta till frukost!

Nice Cream Super Sunda Glassar med 52 oemotståndliga recept på sockerfri, glutenfri och mejerifri glass.

Så här gör du egen glass

Jag vill gärna hjälpa dig att komma igång med att göra egen glass. Nedanför får du mina viktigaste tips och ingredienser till att lyckas med egen glass.

Kan man göra glass utan glassmaskin?

En vanlig fråga jag får: "Hur kan man göra glass utan att använda glassmaskin?" Svaret är enkelt. Du gör smeten, häller i en burk och ställer i frysen. Rör i glassen ca. var 20e minut tills glassen har den konsistens du önskar. 

Det krävs inte mycket för att göra egen Nice Cream. Det ska vara enkelt och behöver inte göras med perfektion. Nedan är en lista på de viktigaste redskapen och ingredienserna du behöver för att komma igång att experimentera med sund glass i köket.


✔️ Matberedare eller mixer behövs för att göra massan som ska frysas ned till glass.

✔️ Glassform i BPA fri silikon ger glassen en mysig form och glassen blir lätt att pynta vacker i en glassform. Köp aldrig glassformar som du inte vet vad de innehåller- se våra favoriter utan BPA och annat obehagligt här.

✔️Vill du göra en Nice Cream som påminner om konsistens och utseende av en vanlig gräddglass så ska basen gärna vara Kokosgrädde. (Tjocka delen i en kokosmjölk). Du kan räkna med 1 burk till en sats Nice Cream.

✔️Tanken med Nice Cream är att den ska vara utan raffinerat socker. Alternativ sötning kan ex. komma från Banan eller Kokosnektar. Om du använder Banan i din glass kan det vara bra att hacka mogna bananer i skivor och frysa in dem så att du har på lager.

✔️Smaksättning till din Nice Cream kan ex. komma från bär, choklad eller lakrits

✔️För att undvika att glassen blir "frostig" kan man använda äggula. Om du är vegan kan du istället använda Lecithin Granulat.

✔️Vi tillsätter nästan alltid lite extra protein i glassen för att göra den mer näringstät. Ett par msk kollagen kan höja din glass i näringssyfte. Kollagen gör även glassen extra krämig i konsistensen. När du lägger till 1-2 msk Green Goddess Collagen Chocolate i din Nice Cream så får du alla B vitaminer, zink och C vitamin som du behöver till en fin hud, friskt hår och normala slemhinnor. Kollagen minskar fina linjer och rynkor samtidigt som det ökar glöden i hud och hår. Om du är vegan kan ett veganskt proteinpulver användas för att tillsätta fler hälsosamma aminosyror.

Det är
superlätt att göra egen nice cream och det smakar oemotståndligt läckert samtidigt som det är en näringsbomb.

Bli inspirerad och upptäck hur lätt det är att göra egen super-mumsig Nice Cream utan socker och mejeriprodukter!


Beställ N'ice Cream till lanseringspris (199.-) här
- och var förberedd på att bli GALET glass-sugen;-)


Snart har du fått en ny favorit glass som heter N'ice Cream ♥