Kollagen är effektivt — allt du ska veta innan du börjar

Är du nyfiken på vilka effekter du kan förvänta dig av kollagen? Här är svaret på varför du bör äta kollagen och allt du behöver veta innan du börjar med marint kollagen.

På Green Goddess älskar vi vårt kollagen. Det är ett genialt tillskott som har så många bra effekter på kroppen – så bra att vi valt att lansera vårt eget unika, hållbara kollagen med FOOD STATE B-vitaminer, C-vitamin och zink.

Läs vidare för att ta reda på vad ett tillskott av vårt kollagen kan göra för din hud, slemhinnor, brosk, hår, naglar, ben, bindväv och dina hormoner.

 

1. Vad hjälper kollagen mot?
Kollagen är en mycket viktig byggsten i kroppen. Efter vatten består vi mest av kollagen. Redan efter 25 års ålder minskar kroppens egen produktion av kollagen och med åldern kommer det bland annat ge fler rynkor och fina linjer.

Ett tillskott av kollagen hjälper till att minska synligheten av rynkor och fina linjer samt att öka elasticiteten i huden.

I vår Green Goddess Marine Collagen får du förutom kollagen även C-vitamin, zink och B-vitaminer som bidrar till normal hud, hår, ben, brosk, bindväv, slemhinnor och biotin, vilket har en särskilt positiv effekt på slemhinnorna. Vissa B-vitaminer bidrar också till en normal reglering av hormoner i kroppen.

Kollagen har även en positiv effekt på celluliter, bristningar och ärr.

2. Hur snabbt märker jag effekt?
De flesta upplever en ganska snabb effekt på huden. Håret tar som regel lite längre tid. Men det är individuellt och beror på vilken effekt man vill uppnå. Räkna med mellan 6 och 12 veckor. Vissa kan också märka en effekt snabbare.

3. Ska jag ta vitaminer samtidigt som jag tar kollagen?

Om du väljer att ta ett tillskott av Green Goddess Collagen så får du redan B-vitaminer, c-vitamin och zink.

I förhållande till det rekommenderade dagliga intaget är du täckt till 100% med C-vitamin. B-vitaminerna täcker 50 % av det rekommenderade dagliga intaget, men eftersom det är lättupptagliga Food State-vitaminer så anser vi inte att det behövs ytterligare tillskott av B- vitaminer om du inte har särskilda behov.

Du får 20 % av rekommenderat intag av Zink. Vi rekommenderar dock inte att ta stora mängder zink i längre perioder då det kan ha en negativ effekt på koppar.


4. Hur mycket kollagen ska man ta om dagen?
Vi rekommenderar 10 gram kollagen om dagen för att se en bra och snabb effekt.

5. Hur mycket motsvarar 10 gram?
När du fått hem ditt kollagen. Mät en gång hur mycket 10 gram motsvarar. Som en tumregel är 10 gram rent kollagen lika med 1 matsked Green Goddess's Collagen Chocolate.

6. Hur länge håller en burk?
Tar du 10 gram om dagen håller en burk i ca. en månad.

7. Vad är kollagen gjort av?
Vårt kollagen är tillverkat av fisk och utvinns från skinnet - skinn som vanligtvis kasseras eller används som djurfoder. Kollagen görs ofta av gris eller ko.

8. Finns Green Goddess Collagen som smaksneutral?

Vi har valt att tillsätta kakao till vårt Green Goddess Collagen, dels för att vi är stora "chokladälskare", men också för att Food State B-vitaminer i sig inte smakar så gott. Självklart är det viktigt för oss att vårt kollagen smakar gott. Men vi säljer även kollagen med naturell smak till dig som föredrar det.

9. Hjälper kollagen mot torra och ömtåliga slemhinnor?

Vårt kollagen innehåller B2, B3 och det mer välkända Biotinet (B8), som bidrar till normala slemhinnor.

10. Hur använder jag kollagen?

Kollagen är ett otroligt enkelt tillskott att ta eftersom du kan ha det i i stort sett vad som helst – både kall och varm mat och dryck. De flesta dricker bara sitt kollagen i vatten eller (växt)mjölk.

Du kan även tillsätta kollagen till ditt kaffe, yoghurt, smoothies (kollagen går att mixa), gröt, bakverk m.m.

Se alla våra kollagenrecept här

11. Finns Green Goddess Collagen som tabletter?
Nej det gör det inte. Om du skulle ta 10 gram kollagen i tabletter skulle det motsvara 10-20 tabletter. Vanligtvis får man inte mycket kollagen i tablettlösningarna (mindre än 2 gram) – och de är ofta riktigt dyra.

12. Finns Green Goddess Collagen i små portionspåsar?
Nej, vi tycker ärligt talat att det är slöseri med förpackning. Det är superlätt att hälla lite kollagen i en burk och ta med dig i väskan. Dessutom är det olika hur mycket kollagen våra kunder tar dagligen.

13. Tål kollagen värme?
Ja och nej. Kollagen i sig tål värme. Men B- och C-vitaminerna i Green Goddess Marine Collagen tål inte höga temperaturer, så om du vill dricka ditt kollagen som till exempel kakaomjölk, så välj kall eller ljummen mjölk. Då bevarar du alla vitaminer och mineraler. Om du vill använda kollagen i mat eller dryck som kräver hög temperatur, välj en Collagen Natural (utan tillsatta vitaminer).

14. Vad gör kollagen för huden?
Kollagen hjälper till att minska synligheten av rynkor och fina linjer samt att öka elasticiteten i huden. B-vitaminerna och zinken som tillsätts i Collagen Chocolate bidrar också till normal hud. Många märker att huden blir mer jämn, renare och får mer lyster.

15. Kan barn och unga använda kollagen?

Ja. Men rådfråga läkare om du är i tvivel.

16. Ska man ta C-vitamin tillsammans med kollagen?
Det finns många missuppfattningar om kollagen och C-vitamin. Du SKA inte ta C-vitamin med kollagen för att få optimal effekt av kollagen. Men det är sant att kroppen utnyttjar kollagen bättre om det finns C-vitamin i vävnaden, vilket de flesta har från sin kost eller vitaminpiller. I vårt eget kollagen har vi valt att tillsätta C-vitamin från Acerola.

17. Finns det vegansk kollagen?
Nej, det finns inte vegansk kollagen. Det kräver animaliskt material för att extrahera kollagen.

18. Det finns ett hav av olika kollagenprodukter. Vilken ska jag välja?

Vi har valt att endast sälja kollagen tillverkat av fisk. Vi tror att det är ett mer hållbart val än andra alternativ och källan är självklart viktig när man väljer kollagen.

Dessutom bör du se hur mycket rent kollagen du faktiskt får per gram pulver. Det är lätt att bli lurad, så det gäller att ha koll på innehållsförteckningen. Du ska helst få i dig minst 5 gram rent kollagen per. daglig dosering.

 

19. Vad betyder Food State vitaminer?

Food state vitaminer är, till skillnad från syntetiskt framställda vitaminer, framställda från livsmedelsbaserade källor. När det gäller vår Collagen Chocolate  kommer B-vitaminerna från groddat bovete

20. Är det någonsin för sent att börja med kollagen?
Nej – tvärtom. Faktum är att det finns vetenskapliga studier som visar att ju mer kollagen du har förlorat i kroppen desto större effekt får du av kollagenet du tar.