7 livsmedel som främjar kollagenbildning

Stöd kroppens egen produktion av kollagen

Mängden kollagen i huden minskar drastiskt efter 35 års ålder. Men det finns mycket du kan göra själv för att stödja kroppens egen produktion av kollagen.

Du kan till exempel äta mer av dessa 7 livsmedel.

Om du väljer att ta kollagen som ett tillskott, beställ vårt kollagen PÅ ERBJUDANDE här

7 livsmedel som främjar bildandet av kollagen

Kollagen är det protein som håller din hud ung och smidig. Det är en mycket viktig byggsten i vår bindväv, hud, senor, ben, blod etc. Upp till 36% av vår benvävnad består av kollagen. Huden består av upp till 75-80% kollagen. I själva verket börjar vi redan förlora kollagen från 25 års ålder, men särskilt från omkring 35 års ålder. Men håll modet uppe. Det finns mycket du kan göra själv för att tillföra kollagen eller främja bildandet av kollagen i kroppen. Antingen som ett tillskott eller genom maten och livsstilen du lever. Först och främst kan du undvika saker som bryter ner kollagen i huden: rökning, toxiner, stress, överdriven sol och överdriven fysisk träning (det ökar produktionen av fria radikaler). När mängden av könshormoner faller i klimakteriet påverkas också huden. Allt detta kan skada och minimera produktionen av nytt kollagen. Här får du inspiration till 7 livsmedel som ökar din kollagenivå:

1) Fisk Även om fisk inte är maten med mest kollagen, hjälper de Omega-3-fettsyror som finns i t.ex. lax och tonfisk. De skyddar cellerna och våra slemhinnor.

2) Röda frukter och röda grönsaker Röda frukter, såsom äpplen, jordgubbar, körsbär, rödbetor, paprika och så vidare, innehåller lykopen. Lykopen är ett ämne som hjälper till att främja produktionen av kollagen. Och samtidigt är det en fantastisk antioxidant.

3) Grönsaker Grönsaker, som kål, aubergine, julsallad och spenat, är utmärkta för produktion av kollagen. Och som tur är kan vi få i oss dem på många olika sätt - både råa och kokta.

4) Kött Särskilt nötkött, kyckling och fläsk är rika på kollagen. Men kom ihåg att överdriven köttätning kan få andra konsekvenser för kroppen och i synnerhet för Moder Jord. Så fokusera på de gröna källkällorna.

5) Bone broth Benbuljong är en mycket näringsrik "soppa" full av vitaminer och mineraler - även kollagen. Benbuljong är fantastisk för din organism, dina ben, din hud och en hel del andra viktiga kroppsdelar och funktioner. När du äter kött - t.ex. kyckling - koka därefter buljong på "skrået", så utnjyttjar du kyckliingen maximalt.

6) Svavelrika livsmedel Livsmedel som selleri, gröna och svarta oliver, vitlök, gurka, bananer, lök och tofu har ett högt innehåll av svavelföreningar. Det stimulerar din kollagenproduktion.

7) Lysinrika livsmedel  Ägg, ost, soja, tofu, potatis, tång och nötter är exempel på livsmedel som är rika på lysin. Lysin hjälper till att främja och bygga upp kollagen i huden.

Ta kollagen som ett tillskott - ERBJUDANDE just nu :-)

Vi kallar kollagen ungdomsproteinet. Och det kan lätt tas som ett proteintillskott. Det kan dock vara svårt att hitta kollagentillskott av god kvalitet. Vi har länge letat efter en produkt som vi tycker var riktigt bra. Och vi har valt PLENT Collagen som är tillverkat av fisk, främst torsk, och det är till stor del smak- och luktneutralt ;-) En av de viktiga sakerna med kollagen är hur många kiloDalton som kollagenmolekylerna är i, vilket avgör hur bra kollagenet absorberas. Det bör vara mellan 2000-5000 kilodalton. Beställ kollagenprotein här. Du tillsätter bara pulvret i vatten, juice, smoothies, cafélatte etc. Kollagenpulvret kan även tillsättas i varma drycker. Unna din kropp mat som är rik på kollagen. När du äter mat som är rik på kollagen eller när du tar ett tillskott kommer du långsamt att märka effekterna på din hud när din kropp får mer kollagen och när den börjar öka sin egen kollagenproduktion.

PS! Använd t.ex. kollagen i en café latte. Den ger ett läckert skum :-)