Frågor och svar om Kollagen

Här får du svar på några vanliga frågor till vårt marina kollagenpulver.

1. Hur mycket kollagen ska jag ta per dag?
Vi rekommenderar 10 gram per dag eftersom det är den mängd som används i de flesta vetenskapliga studier av kollagen. Och för att vi upplever att 10 gram ger en riktigt bra och snabb effekt.

2. Hur mycket svarar 10 g till?
När du får ditt kollagen, mät en gång hur mycket 10 gram motsvarar i i en sked. Som en tumregel är 10 gram lika med 2 msk. 10 gram Collagen Chocolate är dock bara 1 msk.

3. Hur lång tid räcker en burk?
 
Om du tar 10 gram om dagen så räcker en burk i 30 dagar.

4. Vad är erat kollagen gjort av?
Vår kollagen är gjord av fisk och extraheras från fiskens skinn, som vanligtvis annars blir till avfall eller används som foder. Kollagen tillverkas ofta av gris eller ko, men vårt extraheras från fiskskinn.

5. Hur använder jag kollagen?
Kollagen är ett otroligt enkelt tillskott att ta eftersom du kan ha det i nästan vad som helst - både kallt och varmt. De flesta dricker bara sitt kollagen i vatten - här rekommenderar vi Chocolate eller Berry.

Du kan också ha kollagen i ditt kaffe, fil/yoghurt, smoothies (kollagen kan mixas), gröt, bakverk etc. Om du mest vill använda kollagen i mat, rekommenderar vi Collagen Natural.

Se alla våra recept med kollagen här.

6. Finns det att få er kollagen i tabletter?
Nej, det gör det inte. Om du skulle ta 10 gram kollagen i tabletter så motsvarar det ca. 10-20 tabletter. Typiskt så får man inte lika mycket kollagen när man väljer att ta tabletter och de är ofta väldigt dyra.

7. Kan man få erat kollagen i portionspåsar ?
Nej, vi tycker ärligt att det är slöseri med förpackningar. Det är super lätt att ta lite kollagen i en liten bytta och ta det med sig om man ska resa. Dessutom är det oplika hur mycket kollagen våra kunder tar dagligen. De flesta tar 10 gram och andra tar 15 eller 20 gram beroende på om hen har mycket ledvärk och andra utmaningar eller inte.

8. Tål kollagen värme?
Ja, det gör det - särskilt Collagen Natural är lämpligt att använda i varm mat eller dryck. C-vitamiet som finns  i Collagen Chocolate och Collagen Berry tolererar inte höga temperaturer, så om du till exempel vill dricka Collagen Chocolate som kakaodryck, anväbnd kall eller ljummen mjölk så bevarar du  Då konserverar du alla C vitaminer.

9. Vad hjälper kollagen med?
Det naturliga kollagenet i vår kropp är en mycket viktig byggsten. Efter vatten består största delen av oss av kollagen. Men redan från 25 års ålder börjar vi förlora vårt kollagen.

Kollagen hjälper till att minska synligheten av rynkor och fina linjer samt ökar hudens elasticitet.

Kollagen har också en positiv effekt på apelsinhud, bristningar och ärr.

10. Vad gör kollagen för huden?
Kollagen hjälper till att minska synligheten av rynkor och fina linjer samt ökar hudens elasticitet.

11. Hur snabbt kan jag förvänta effekt?
De flesta människor upplever en ganska snabb effekt men det är individuellt och beror på vilken effekt du vill uppnå. Som en tumregel kan du förvänta dig att se och märka en effekt mellan 6 och 12 veckor.

12. Kan barn och unga också äta kollagen?
Ja, barn och unga kan äta kollagen

15. Bör man ta C-vitamin tiollsammans med kollagen?
Det finns många missuppfattningar om kollagen och C-vitamin. Du MÅSTE inte ta C vitamin med kollagen för att få den optimala effekten av kollagen. Men det är sant att kroppen utnjyttjar kollagen bättre om det finns C-vitamin i vävnaden, som de flesta har från sin kost eller kosttillskott. Men om du är osäker kan du välja Collagen Berry och Collagen Chocolate. De innehåller båda vitamin C.


16. Kan man få kollagen, som är vegansk?
Det finns inte vegansk kollagen. Det kräver animaliskt material för att extrahera kollagen.

17. Kan den bli för sent att börja med att använda kollagen?
Nej - tvärtom. Det finns faktiskt vetenskapliga studier som tyder på att ju mer kollagen du har förlorat, desto större blir effekten av kollagenet du tar.