Din guide till Gua Sha

Gua sha massage är en av våra favorita skönhetsritualer, som ger glöd och fasthet till huden och en skön känsla i kroppen. Gua sha är skapad i vacker kristall och utformad för att skapa ro i sinnet, i kroppen och i huden. Gua sha massage stimulerar blodcirkulationen, ger lyster, minskar rynkor, ökar elasticitet + fasthet i huden etc. Finns som både ansikts- och kropps gua sha.

Läs med här och bli klokare på gua sha.

Vad är Gua Sha?

Gua Sha [uttalas ”gwa sja”] är ett traditionellt kinesisk redskap till behandling som har använts i flera tusen år i Kina.

Gua betyder ”att skrapa”, och Sha betyder ”röda fläckar/rödma”. Det betyder att man skrapar på huden med ett redskap för att avlägsna stagnerad energi, slaggprodukter, ansamlad lymfvätska, spänningar och smärta. Det är en effektiv behandling som ger omedelbar effekt.

För skrapningen används speciell Gua Sha Sten. Gua sha -verktygen vi har valt från Calmlish är uteslutande skapade av äkta kristaller. Dessa vackra skapelser är ren naturalkemi, gjorda i Moder Jords eget kemilaboratorium djupt inne i jorden. Varje typ av kristall frigör energi och har därför använts i många år för att lindra obalanser i kropp och själ.

Med gua sha massage kommer du att uppleva en förbättrad blodcirkulation, ökad glöd i huden, reducering av rynkor och mörka ränder samt påsar under ögonen.

Gua sha till ansiktet

Gua Sha är idag en av de mest populära, naturliga ansiktsbehandlingarna i Asien och är på god väg att bli en riktig rockstjärna inom skönhetsindustrin över hela världen. Det är en av de skönhetsritualer som vi här på Green Goddess upplever både njutning och effekt av.

Till butiken har vi har valt den nya Sculpt, som är utformad för att arbeta med ansiktsvävnad och lymfsystem för att markera ditt ansikts naturliga kurvor och markeringar. Stress, spänning, ålder och livsstil kan sätta sina spår i ansiktet i form av vätskeretention, ojämn hudton, linjer och slapp hud.

 

Utöver Sculpt har vi även valt Energizer, som är ett klassiskt skönhets- och energiverktyg i rosenkvarts. Det används för att motverka rynkor i ansiktet genom att påverka energiflödet och stimulera kollagenproduktionen.

 

Fördelar med Gua Sha till ansiktet

 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Ger huden ny glöd
 • Reducerar rynkor
 • Minskar porer
 • Ökad elasticitet och smidighet till huden
 • Minskar mörka ringar och påsar under ögonen

Gua sha till kroppen 

Principen bakom Gua Sha -tekniken är att du upprepade gånger skrapar på ett oljat område med din Gua Sha. Du skrapar åt vissa håll, exempelvis från akupunkturpunkter, meridianvägar och lymfvägar och påverkar på detta sätt kroppens blodcirkulation, lymfsystem och immunsystem.

Vi har valt Shape body gua sha i rosakvarts. Den är särskilt effektiv mot celluliter och för att strama upp slapp hud på låren, skinkorna, underbenen, buken och överarmarna. Stramar upp och reducerar celluliter.

 

Fordelar med gua sha till kroppen 

 • Förbättrar blodcirkulationen
 • Reducerar celluliter
 • Ger huden ny glöd
 • Ger fastare hud över tid
 • Stärker kroppens Qi flow
 • Minskar smärtor, spänningar och stagneringar

Kristallen

Vi har valt rosakvarts eftersom detta är kärleksstenen över dem alla med dess healande och kärleksfulla energi. Vi gör ofta en hel del för att bekämpa de områden hos oss själva som vi inte tycker är perfekta. Men i själva verket är det som vi har behov för, självomsorg och kärlek. Detta är vad rosakvarts inspirerar oss till.

Var uppmärksam på att alla Calmlish gua sha's är handgjorda och skapta av naturen. Alla är unika och därför kan de variera i färg, form, struktyr, yta osv. Ta hand om din Gua Sha så att du inte tappar den då den kan gå sönder.

Kan jag använda Gua Sha på torr hud?

Nej! (förutom Energizer). Det är viktiggt att du använder olja eller en balm så att du inte skadar huden. Du kan exempelvis använda vår kroppsolja eller ansiktsolja.

Hur ofta ska jag använda min Gua Sha?

Det finns inga regler för hur ofta du ska använda Gua Sha, men för synligt resultat rekommenderar vi att du börjar med att använda din Gua Sha minst 5 gånger i veckan. När du uppnått önskar resultat kan du underhålla med Gua Sha 3 gånger i veckan.

När ska man inte använda gua sha? 

Gua Sha massage är inte idealisk att anvvända om du har följande:

Solskadad hud
Svamp
Inflammerad hud
Sår
Skadad hud
Hudcancer
Sjukdom
Svullna lymfkörtlar

OBS: Fråga alltid din läkare om du är osäker. Var medveten om du tar medicin, särskilt om det är blodförtunnande. Kontata alltid din läkare först om du har någon typ av blodsjukdom eller har extra känslig hud på grund av sjukdom och medicin.

Kan jag använda min gua sha, när jag är gravid? 

Vi har själv använt Gua Sha försiktigt under graviditet Men fråga gärna egen läkare innan du använder Gua Sha som gravid.

Hur rengör jag min gua sha? 

Efter att vi använt vår Gua Sha så tvättar vi den i en mild tvål och sköljer den i kallt vatten.

Då kristaller bär på energi så är det viktigt att få den rensad ibland, på så sätt får du det bästa ut av den.

Lägg din kristall gua sha till rensning i ett saltbad gjort på 3 dl vatten och 1 msk saltvatten i 1-24 timmar. Därefter sköljer du av saltet med kallt vatten innan du använder den. Om du vill vara säker på att alla bakterier är borta kan du även tvätta den i tvål. Skölj alltid kristallen med kallt vatten.

Så "laddar du" kristallerna

Du kan med fördel placera dina kristaller på fönsterbrädan och ladda dem i solen eller i månskenet. Du kan också lägga din hand över kristallen och lägga en helande avsikt från din hand med de egenskaper du önskar från kristallen. Kom ihåg att energin alltid följer avsikten. Håll kristallen i din vänstra hand och använd din högra hand för att lägga den över kristallen medan du säger vad du önskar från stenen (det kan också överföras med tanken).

Denna guide är inspirerad av Calmlishs egen gua sha -guide