5 steg till en hälosam och strålande hud

Du har kanske hört att huden är tarmens spegel?

Det är faktiskt sant att olika hudproblem kan orsakas av en dålig tarmhälsa men tarmen är INTE den enda orsaken till en trött, torr och rynkig hud.

Sömnen, kosten och hormonerna spelar också en stor roll.

Din utstrålning och hudens utseende är beroende av hur bra du vårdar din kropp och ditt sinne. ♥

Nedan ska jag ge dig 5 saker du själv kan göra för att få en renare och mer strålande hud.

Obs! Detta är effektiva råd som jag använt på mig själv och mina klienter de senaste åren när jag arbetat med näringsterapi och hormonterapi♥

 

Här är 5 saker du kan göra för att effektivt förbättra din hud:
 

#1 - Vatten
Vatten behövs för effektiv  utrensning av slaggprodukter och gifter ur kroppen. Om du vill öka effekten ytterligare så droppar du i citron i vattnet för att tillsätta C vitamin. C vitamin är en stark antioxidant som är med i bildandet av kollagen i huden. Kollagen minskar fina linjer och rynkor och gör huden mer elastisk. Starta dagen med ett stort glas vatten för at rehydrera kroppen (och huden) efter en natts sömn.

#2 - Ändra om i kosten
Det kan vara sådant du äter som orsakar oren hud med finnar och/eller acne. Det är flera anledningar till det men både socker och mejeriprodukter påvekrar insulin och därmed också testosteron som kan orsaka mer acnebenägen hud. Socker är även proinflammatoriskt. De flesta märker en förbättring på huden när man tar bort socker, mejeriprodukter och ibland även gluten.

#3 - Sov ordentligt
Du kan snabbt se på huden när den får för lite sömn. Under sömnen är kroppen aktiv med att regenerera och förnya kroppens celler. Skapa din egen sovrutin med en mysig avslappning och en kort ansiktsmassage med en härlig ansiktsolja. Prioritera sömnen och försåok att få över 8 timmar per natt. Det kommer att synas på din hud!

#4 - Ta hand om hudens syramantel
Faktiskt kan för mycket rengöring med starka produkter påverka hudens mikroflora negativt och skapa en ond cirkel av inflammation och ökad mottaglighet för utifrånkommande bakterier etc. Huden har ett skyddande syramantel som vi bör ta vara på. Använd naturliga och milda rengöringsprodukter och hudvård. Undvik bakteriedödande krämer som kan rubba den naturliga syramanteln. Vid acnebenägen hud eller Rosacea kan det vara en idé att använda en Ph Stabilisator för att återställa syrabalansen på huden. Även du som inte har dessa problem kan använda en Ph Stabilisator för att vårda din hud och din hårbotten optimalt efter tvätt.

#5 - Ta rätt kosttillskott
Utöver det praktiska ovan så kan du faktiskt påskynda processen med att se RESULTAT på hudens kvalitet. Det är framförallt kollagen tillsammans med C vitamin som kommer att ge dig en snabb effekt (räkna med en månad för att se skillnad på huden och ett halvår för att märka att håret blir starkare och tjockare). Det är det även forskning som bevisar. Omega 3 har genom sit undertryckande av Omega 6 en balanserande effekt på inflammationgraden i kroppen, även inflammation i huden.
 

Tänkt på att skönheten startar inifrån. Både genom att du ger din kropp optimal näring och vårdar dina tankar (särksilt dem om dig själv). Djupandning, njutning och vardagslyx är inte alltid så dumt! ♥

Njut dig sund - och vacker

Sanne