3 saker att tänka på när du väljer kollagen

Vill du vårda din hud med kollagen, men har du svårt att välja vilken produkt du ska använda?

Och vad du egentligen ska tänka på när du väljer kollagen?

Här är mina tre tips på saker att tänka på när du väljer kollagen:

1) Vad består kollagenet av?

Kollagen kan endast extraheras från animaliska råvaror - inte från växter.

Därför är kollagen alltid baserat på djur, antingen från hud och ben från gris, ko och kyckling eller från fiskens skinn. Min rekommendation är att välja kollagen baserat på fisk eftersom det innehåller mest typ 1 -kollagen, vilket är det kollagen som har störst inverkan på hud och bindväv.

Jag skulle också rekommendera dig att välja kollagen som är certifierat hållbart. På det sättet är du garanterad att ditt kollagen kommer från hållbart fiske.
På så sätt undviker du problem som överfiske, oetiska fiskemetoder, tungmetaller och andra miljögifter i ditt kollagen.

Läs mer om vårt hållbara marina kollagen här

2) Hvad är priset per gram?

Många kollagenprodukter är väldigt dyra! Vissa produkter kostar mellan 500-600 SEK för 70 gram kollagen och ofta är du bunden av ett abonnemang, vilket kan vara besvärligt att komma ur. Håll ögonen öppna och se på hur mycket kollagen du faktiskt får för pengarna. Du ska helt enkelt beräkna grampriset.

Med vårt marina kollagen får du 300 gram för 399 SEK. Det är ca. 1,3 kr per gram. Samtidigt får du kollagen i riktigt hög kvalitet och som är baserad på hållbara råvaror. Läs mer här!

Bestil bæredygtig marine kollagen her

3) Hur mycket kollagen innehåller produkten?

Många produkter innehåller fyllnadsmedel, vilket innebär att mängden kollagen som du faktiskt får är ganska liten. Kolla ordentligt vad det står på förpackningen, så att du helt säkert kommer upp i minst 5 gram kollagen/dagligen om du önskar en snabb och bra effekt.

Vi rekommenderar 5-10 gram om dagen. Du kan börja med 5 gram och sedan öka upp till 10 gram dagligen om du önskar uppnå bra och snabb effekt. Efter en månad kan du alltid justera ner till 5 gram om dagen.

Beställ vårt hållbara marina kollagen här

Bonus!

Du kanske tänker att "Det finns veganskt kollagen"? Men nej, tyvärr inte. Om du stöter på en produkt som heter 'Collagen Booster' eller liknande, så är det inte kollagen, utan en sammansättning av vitaminer och mineraler.

Är det något annat du skulle vilja veta om kollagen? Skriv till mig på vår 'live chat' eller skicka ett e-postmeddelande till hej@greengoddess.se

Varma hälsningar
Sanne